Kezdőlap arrow Köszöntõ
Köszöntő
 A Magyarország Nyugat-dunántúli Régiójában elhelyezkedõ Gyõr–Gönyű Országos Közforgalmú Kikötõ Ausztriával és Szlovákiával határos térségként kiemelkedõ lehetõségekkel rendelkezik a szállítmányozás és az ipar területén. A kikötõ fejlesztésével lehetõség nyílik a régió infrastruktúrájának bõvítésére. Környezetbarát módon szeretnénk biztosítani meglévõ és leendõ partnereink számára a kombinált szállítási módok minél teljesebb kihasználását. Az iparvágány megépítésével a kikötõ hajóforgalma közvetlenül összekapcsolódik a Bécs–Budapest vasútvonallal, így ügyfeleink közvetlen lehetõséget kapnak a hajóról vasútra, illetve közútra történõ átrakodásra. 

A kikötõ földrajzi elhelyezkedése kedvezõ: a Duna–Majna–Rajna csatorna középpontjában található, emellett Gyõr része a Bécs–Gyõr–Pozsony régiónak, így fejlesztése elõnyösen hat a térség iparára is. A kikötõ környezetében levõ ipari terület bõvítésével további vállalkozások is helyet nyernek. Hatása szociális és gazdasági szempontból is jelentõs – új munkahelyeket teremt az itt élõk számára.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szándéka, hogy az állami vagyon kezelõjeként és beruházóként részt vegyen a kikötõ fejlesztésében. A projekt célja, hogy a vízi-közúti-vasúti szállítás révén valósítson meg egy korszerû áruforgalmi, logisztikai központot, mely környezetkímélõ módon biztosítja az áruk szabad áramlását, a régió áruforgalmának optimális lebonyolítását.

Janák Emil

igazgató
Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság
 

 
  
Pannako