Kezdőlap arrow Aktualitások
Ünnepélyes átadás - 2008. szeptember 11.
 
Befejeződött a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP) támogatásával megvalósított Győr–Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő Intermodális Központ Közlekedési Kapcsolatainak Fejlesztése című projekt, amely elérhetővé teszi azt a célt, hogy bővüljenek az Észak-dunántúli térség intermodális szállítási lehetőségei, a környezet- és energiakímélő vízi, vasúti és kombinált szállítások arányának növelésével, bekapcsolódva a nemzetközi fuvarozási rendszerekbe.

A projekt bruttó 8,033 milliárd forint  összegű támogatásának 25%-a a hazai központi költségvetési előirányzatból, 75%-a pedig az Európai Regionális Fejlesztési Alapból került finanszírozásra.

A beruházás kedvezményezettje, vagyonkezelője és projektgazdája, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ÉDUKÖVÍZIG) a kivitelező COLAS 2007 Konzorciummal, 2007. július 20-án kötötte meg a kivitelezői szerződést. A lebonyolító mérnökszervezet az OVIBER-FŐBER Konzorcium volt, és mérnök-tanácsadó feladatokat látott el az MHV-Cosinus  Mérnöki Kft. A fejlesztés tervezője a KOMIR Komplex Mérnök Iroda Szövetkezet volt. Az építési munkálatok 2007. augusztus 1-én kezdődtek meg.

Az ünnepélyes átadás kezdetén, a COLAS 2007 Konzorcium nevében, Homlok Zsolt a Colas Dunántúl Zrt. vezérigazgatója jelentette készre a beruházást, majd a lebonyolító mérnök OVIBER-FŐBER Konzorcium nevében, dr. Fenyvesi Béla az OVIBER Kft. vezérigazgató-helyettese tartott rövid beszámolót, a kivitelezés minőségi megvalósításáról.
A projektgazda ÉDUKÖVÍZIG részéről, Janák Emil igazgató vette át a beruházást.
Az eseményen részt vett dr. Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, aki ünnepi köszöntője után Kóthay Lászlóval, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkárával, Janák Emil igazgatóval és Homlok Zsolt vezérigazgatóval átvágták az átadást szimbolizáló nemzetiszínű szalagot.
A szakmai elismerések átadását követően, a résztvevők nosztalgiavonatra szálltak, amelyről megtekintették a beruházás egész területét és a fejlesztéseket.
 
 

 
  
Pannako